Selecteer een pagina

mr. dr. @Tilburg University

In een ‘vorig leven’ studeerde Karin Nederlands Recht en promoveerde in 2009 aan Tilburg University met een proefschrift over de belangen van getroffenen van rampen in relatie tot de  de (financiële) afwikkeling.  Zie Karins LinkedIn profiel voor een volledig overzicht van publicaties. 

 

Na haar promotie werkte zij als onderzoeker/adviseur voor diverse onderzoeksorganisaties op het gebied van veiligheid, bestuur en recht, waaronder het COT Instituut voor Crisismanagement (AON company) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wake up Call: light, love & joy  

Een wake up call van je hart en ziel: die roept om een andere weg, afgestemd op licht, liefde, verbeeldingskracht en joy. En vanuit de interesse voor mythologie, esoterie (hermetica) en bewustzijn borrelde in het (magische) jaar 2012 het idee op voor een kinderboek vol magie en licht. Dat resulteerde in Fyra & Lumi en de sterbron van Luminosa. Mijn passie is om in de toekomst nog veel meer mooie (fictie en non-fictie) boeken te schrijven voor zowel kleine als grote mensen, ‘vol licht’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de ramp

 Als je slachtoffer wordt van een (man-made) ramp, dan maak je als ‘normaal mens’ een heel abnormale gebeurtenis mee. Vanuit de discussie over de vergoeding van rampschade na  9/11 en na de trits Nederlandse rampen (Bijlmerramp, Legionella affaire, de cafébrand Volendam en de  vuurwerkramp Enschede) wil ik die discussie loskoppelen van vragen over aansprakelijkheid en vergoedingssystemen en in een heel ander perspectief plaatsen: het perspectief van de getroffenen van rampen.

Want wat willen zij eigenlijk? Welke immateriële en materiele belangen zijn er bekend? En vervolgens rijst pas de vraag, of en wie, wat en hoe er aan deze belangen tegemoet kan worden gekomen. Vanuit grondig literatuuronderzoek naar die belangen van getroffenen, is het duidelijk dat erkenning het allerbelangrijkste is voor slachtoffers: echt gezien, gehoord en ‘gekend’ worden. Erkenning lijkt een ‘paraplu’-belang, waarin zowel procesgerichte, als inhoudelijke belangen onder vallen. Doordat de rol van de overheid in de afwikkeling van rampen niet meer weg te denken is, zou de rijksoverheid een helder en belangengericht nazorgbeleid moeten ontwikkelen, waarin een integraal perspectief centraal staat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyra & Lumi – de sterbron van Luminosa
In oktober 2018 kwam mijn droom uit: ik mocht mijn kinderboek ‘Fyra & Lumi – de Sterbron van Luminosa ophalen bij de drukker.
Fyra & Lumi komt recht uit mijn hart en is met ziel & zaligheid geschreven. Een magisch, esoterisch en avontuurlijk verhaal voor kleine en grote mensen over licht, vriendschap en verbeeldingskracht.
Kijk voor meer info hier: www.fyralumi.nl