LL.M | Ph.D

Karin Ammerlaan (1978) studeerde Nederlands Recht en promoveerde in 2009 aan Tilburg University met een proefschrift over de belangen van getroffenen van rampen in relatie tot de  de (financiële) afwikkeling.  Zie Karins LinkedIn profiel voor een volledig overzicht van publicaties.

Onderzoek & Advies

Na haar promotie werkte als onderzoeker/adviseur voor diverse onderzoeksorganisaties op het gebied van veiligheid, bestuur en recht, waaronder het COT Instituut voor Crisismanagement (AON company) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

 

Follow your BLISS

Fyra & Lumi – de sterbron  van Luminosa

En na al die intellectuele uitdagingen werd het tijd voor het hart, ofwel: #followyourbliss.

In oktober 2018 kwam het kinderboek ‘Fyra & Lumi – de Sterbron van Luminosa uit. Een magisch avonturenverhaal met een esoterische boodschap over een lichtwezentje Lumi en Fyra, een vuurvliegje dat (nog) geen licht geeft.

Het uitstapje naar het schrijven van een kinderboek was het begin van een andere koers: die van de imagination.

Imaginator

Hoe noem je jezelf als je: mr.dr. | auteur & tekstschrijver | verwonderaar | conceptenbedenker | digital mini-movies & digital art maakt en ook intellectueel gegrepen bent door de imagination als fenomeen?”

Imaginator is geen functietitel op Linkedin. Volgens de Merriam-Webster- dictionary:

 

Schermafbeelding-2019-05-11-om-21.19.47.png

Een Imaginator is dus:

1) iemand die verbeeldt

En/of:

2) artistiek of intellectueel werk creeert.

Ik zou geen betere benaming kunnen vinden voor mezelf.

Want het zit in mij; dat intellectuele en het artistieke/spirituele/creatieve. Na willen denken over de wereld, over de kunst van

het leven en ook op een creatieve manier bijdragen aan hoe we onze planeet een stukje mooier, liever en vooral lichter kunnen maken.

Daar word ik ontzettend blij en gelukkig van: imagi-neering.

Het blijkt ook de rode draad te zijn in alles wat ik tot nu toe heb gedaan.

Imagination/verbeeldingskracht kan bij uitstek dienen als de brug tussen het intellectuele/rationele/oplossingsgerichte en die andere kant: het intuitieve, creatieve, de kracht van datgene wat nog niet is. Leren kijken, voelen, zien, horen en ruiken vanuit alle perspectieven – hoe vreemd en nieuw ook.  Dat is imagination:

Verbeelden van datgene wat er (nog) niet is.