Selecteer een pagina

Studie & Proefschrift

Karin Ammerlaan studeerde Nederlands Recht en promoveerde in 2009 aan Tilburg University met een proefschrift over de belangen van getroffenen van rampen in relatie tot de  de (financiële) afwikkeling.  Zie Karins LinkedIn profiel voor een volledig overzicht van publicaties.

 

Onderzoek & Advies

 

Na haar promotie werkte als onderzoeker/adviseur voor diverse onderzoeksorganisaties op het gebied van veiligheid, bestuur en recht, waaronder het COT Instituut voor Crisismanagement (AON company) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Auteur  

De roeping van je hart kun je en mag je niet negeren; zeker niet als die roept om een andere weg, vol licht, verbeeldingskracht en joy. En vanuit mijn interesse voor mythologie, esoterie (hermetica) en bewustzijn borrelde het idee op voor een kinderboek vol magie en licht. Dat resulteerde in Fyra & Lumi en de sterbron van Luminosa. Mijn passie is om in de toekomst nog veel meer mooie (fictie en non-fictie) boeken te schrijven voor zowel kleine als grote mensen, ‘vol licht’.

Heel langzaam leerde ik meer te luisteren naar mijn hart en vooral naar de whispers of my soul. Mijn whispers of the soul zijn whispers of the stars en die fluisteringen druk ik uit in tekst en visuals op @andthestarswhispered op Instagram. 

 

 

Motivatie & Mindset Coach   

Na jaren van studeren en onderzoek doen weet ik als geen ander hoe je jezelf kunt motiveren en je mindset moet blijven trainen, om op hoog niveau mee te kunnen. Dat dat niet altijd lukt, heb ik aan den lijve mogen ondervinden met een burn-out tijdens mijn promotietraject. Mede door deze ervaring wil ik ook andere academici helpen, die vast zitten in hun onderzoek. Juist wanneer je geen ‘weg’ meer ziet, is het fijn als er iemand anders als inhoudelijke sparring partner kan fungeren en tevens weet hoe belangrijk het is om ook good vibes te geven. Dat doe ik als coach en als motivational speaker op Instagram @studentkitacademy

Na de ramp

 Als je slachtoffer wordt van een (man-made) ramp, dan maak je als ‘normaal mens’ een heel abnormale gebeurtenis mee. Vanuit de discussie over de vergoeding van rampschade na  9/11 en na de trits Nederlandse rampen (Bijlmerramp, Legionella affaire, de cafébrand Volendam en de  vuurwerkramp Enschede) wil ik die discussie loskoppelen van vragen over aansprakelijkheid en vergoedingssystemen en in een heel ander perspectief plaatsen: het perspectief van de getroffenen van rampen.

Want wat willen zij eigenlijk? Welke immateriële en materiele belangen zijn er bekend? En vervolgens rijst pas de vraag, of en wie, wat en hoe er aan deze belangen tegemoet kan worden gekomen. Vanuit grondig literatuuronderzoek naar die belangen van getroffenen, is het duidelijk dat erkenning het allerbelangrijkste is voor slachtoffers: echt gezien, gehoord en ‘gekend’ worden. Erkenning lijkt een ‘paraplu’-belang, waarin zowel procesgerichte, als inhoudelijke belangen onder vallen. Doordat de rol van de overheid in de afwikkeling van rampen niet meer weg te denken is, zou de rijksoverheid een helder en belangengericht nazorgbeleid moeten ontwikkelen, waarin een integraal perspectief centraal staat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyra & Lumi – de sterbron van Luminosa
In oktober 2018 kwam mijn droom uit: ik mocht mijn kinderboek ‘Fyra & Lumi – de Sterbron van Luminosa ophalen bij de drukker.
Fyra & Lumi komt recht uit mijn hart en is met ziel & zaligheid geschreven. Een magisch, esoterisch en avontuurlijk verhaal voor kleine en grote mensen over licht, vriendschap en verbeeldingskracht.
Kijk voor meer info hier: www.fyralumi.nl