Selecteer een pagina

Help! Ik zit in een proefschriftdip!

 

 Het kan de beste overkomen….een proefschrift (of onderzoeksdip). Je motivatie is gezakt tot het dieptepunt, terwijl je wèl weet wat je moet doen en tegelijkertijd door de bomen het bos niet meer ziet. Een proefschriftdip voelt als ‘verdwaald zijn in je eigen hoofd’. En dat is niet gek. Want heb je er ooit weleens over nagedacht dat promoveren en academisch onderzoek doen een, gezien kan worden als   geestelijke topsport beoefenen?  Je brein is je belangrijkste ‘gereedschap’.

We vinden het niet meer dan normaal dat we onze auto APK laten keuren. Maar hoe zit dat met jou en je mentale conditie? Het wordt tijd dat je jezelf ook als topatleet (in wording) gaat beschouwen en goed voor jezelf en je mind(set) gaat zorgen. Promoveren is een be-proeving van bekwaamheid. Tijdens je tocht zul je niet alleen stuiten op uitdagingen in je onderzoek, maar vooral op hoe jij met die obstakels omgaat. Het heel normaal als je tijdens het promoveren in een onderzoeksdip komt. En dat voelt heel, heel erg naar, kan ik uit eigen ervaring zeggen, zeker als deze dip uitmondt in een burn-out, met alle gevolgen van dien. Maar ik wil jou tegelijkertijd ook een hart onder de riem steken: ook daarna kun je opstaan en  opnieuw die berg gaan beklimmen!

De vraag is dus: hoe kun je nou ‘goed voor jezelf en je mindset zorgen’? En hoe ga je om met een onderzoeksdip?

 

Alles begint bij…jouw mindset: de manier waarop jij aankijkt tegen jouw overtuigingen , vaardigheden en skills.

Werkwijze

 We bellen altijd met een tune in call van 60 minuten, waarin je mij jouw verhaal vertelt. Vervolgens ontmoeten we elkaar bij voorkeur face to face (Eindhoven)  of online (via Zoom) en gaan we in 4 uur aan de slag met jouw onderzoeksdip:

Inzicht in je stuckness:

1. wat is de situatie op dit moment en tegen welke zaken loop je aan?

2. wat zou jij zelf anders willen zien? 

Ph.D Mindset 

3. ik tune in met jou op een ‘Ph.D. mindset: wat is dat nou eigenlijk en wat heb je daarvoor nodig?

4. En belangrijker nog: hoe kun je zo’n Ph.D mindset trainen en ontwikkelen? Ik geef je tips, tricks en opdrachten om hiermee aan de slag te gaan 

6. we nemen de Ph.D. mindset als uitgangspunt voor jouw wenselijke situatie en bekijken de zaak opnieuw vanuit de nieuwe mindset

7. we maken een plan voor jou, dat je thuis ook kunt toepassen en volhouden

 

Hoe kun jij mij helpen met mijn onderzoeksdip?

 

Laat ik voorop stellen dat je met (ernstige) mentale klachten zoals depressieve gevoelens of extreme faalangst, altijd hulp moet zoeken bij een professional. Blijf hier niet mee rondlopen en praat ervover. Schaam je niet en zoek hulp, kan ik uit eigen ervaring zeggen. 

Je kunt mij wel als een aanvulling zien op de hulp die je ontvangt van zorgaanbieders.

Ik focus op de mindset component van jouw onderzoeksdip.  Jouw dip mondt uit in uitstelgedrag, door een gebrek aan motivatie.

Een dergelijke dip kan voortkomen uit een gebrek aan helderheid over wat je eigenlijk moet gaan doen en hoe je het moet gaan doen.  Uiteraard kan ik in met je meesparren over jouw inhoudelijke onderzoek en orde scheppen in je chaos.

Mijn voornaamste expertise is om jou uit je ‘onderzoeksknoop’ te krijgen, door met een andere blik naar jezelf te gaan kijken; ofwel: het  trainen op een Ph.D mindset. 

 

 

 

 

 

 

 

Een Motivatie Master Mindset Sessie bedraagt

€ 285,- voor een sessie van 4 uur.

Neem contact op indien je geïnteresseerd bent via info@karinammerlaan.com