Karin Ammerlaan

Karin 

mr. dr. 

Creator | Writer | Coach

Joy |Imagination | Bliss

 

Zoals het ‘heurt’

Het verhaal ‘zoals het heurt’, kan ik opdreunen: Nederlands recht gestudeerd aan Tilburg University, gepromoveerd aan diezelfde universiteit met een proefschrift over de belangen van getroffenen van rampen bij de afwikkeling van rampschade na man-made disasters. Daarna was ik werkzaam in de onderzoekswereld- en consultancy en werkte ik  nog  free lance voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)  en als postdoc. 

Zoals het ‘heart’

Maar het verhaal ‘zoals het heart’, is andere koek.  Want meer en meer ging het knagen en vroeg ik mezelf af of dat academische nou ècht ‘The Story of MY Life’ was…zeker na een burn out in 2005-2006.

En toch stapte ik  weer op die trein en dender je door. Creatief zijn, spiritueel zijn: “Wat kan ik daar nou mee ; ik heb er ook ‘geen opleiding’ voor gevolgd . Bovendien: “Wat gooi je in ‘s hemelsnaam aan kennis en kunde weg!?” 

Totdat…het echt gaat wringen en je jezelf zó ver af voelt staan van datgene wat jouw hart en ziel je eigenlijk proberen te zeggen.

Toen kwam de wake up call: “Hallo. Dit is het universum. We krijgen na al die jaren nog te vaak je voice mail. Het is het nu ècht tijd. Phone Home.”

Pas toen ik ging ‘luisteren naar het fluisteren’:  naar de ruimte en potentie die er in de wijsheid van je hart en je ziel aanwezig is , besefte ik wat er ècht toe doet voor mij:

“Know what sparks the light in you. Then use that light to illuminate the world.”

  – Oprah Winfrey –

 Light up this world 

Wie ik ben en wat ik doe:  Een ‘free spirit, creative soul en galactic mind’ zijn.  De wereld een stukje leuker, mooier, liever willen maken. En dat begint bij jezelf. 

Hokjes en vakjes

We beperken ons zo ontzettend vanuit vaststaande systemen, rollen en patronen en denken vaak dat we maar één ding ‘kunnen’ zijn: ‘jurist’ zijn. Kunstenaar zijn. Bankier zijn. En dat is zo jammer, omdat ik denk dat we onszelf daarmee te kort doen. Ik wil niet in een hokje of vakje  passen. En dus vertaalt zich dat in een combinatie van het creatieve, imaginaire (boeken schrijven), het ‘spiritueel-artistieke’ content & cosmic visionals (@andthestarswhispered op Instagram), maar ook in het helpen van o.a. studenten en promovendi die vastzitten, in dit geval  met hun scriptie/proefschrift.