GRIP OP JE SCRIPTIEDIP

Uit je dip, in je flow. De tijd van ‘tomorrow’ is voorbij.  Jij kunt dit! Ik ga jou helpen, om jezelf weer te helpen. 

Help, ik heb een scriptiedip!

Als je vast zit met je scriptie, geeft dat een heel vervelend, donker en rot gevoel. En iedere keer neem je jezelf voor om te beginnen….maar het wil maar niet lukken: om buikpijn van te krijgen! En omdat je er dus flink de balen van hebt, wordt de weerzin alleen maar groter. Trust me: I know the feeling. 

Zou jij juist nu graag een Cheer Leader willen? Een mental coach die jou naast een flinke dosis good vibes helderheid geeft en een plan terug naar flow? 

Als mr. dr. heb ik jarenlange ervaring met lange termijn projecten. Ik weet dat het bij een scriptiedip niet gaat om een gebrek aan capaciteiten en/of skills.  Het valt of staat met één ding: Jouw mindset. 

En daar gaan we eerst mee aan de slag…. 

 

 

DOE MEE MET DE INSTAGRAM CURSUS!

START 1 maart: krijg grip op jouw scriptiedip, òf voorkom een dip

WAT

Deze Instagram cursus helpt jou om jezelf weer te helpen als je uitstelgedrag vertoont, niet meer gemotiveerd bent en gewoonweg de zin en de wil niet meer te pakken krijgt om überhaupt te beginnen aan een dag vol ‘scriptie-stress’. In deze Instragram cursus leer je jezelf weer op koers te krijgen, stap voor stap.

WAT LEER JE?

  • bekijk je dip met een andere blik
  • leer wat een Scriptie Master Mindset is en hoe jij die kunt ontwikkelen/trainen
  • leer je uitsteldemonen kennen en ga het gesprek met ze aan
  • leer jezelf te concentreren met de Laser Focus methode
  • Krijg inzicht in ‘structuurproblemen’ m.b.t. jouw scriptie
  • Leer de #unstuck je scriptie stappen om jouw scriptie weer inhoudelijk helder te krijgen
  • Leer hoe je je eigen ‘checks & balances’ instelt en beheert (omgaan met afleiding, een vol hoofd, accountable zijn)

 

HOE

Deze cursus bestaat uit 8 Instagram TV modules, ieder minder dan 12 minuten + een werkboek. Dit werkboek is geen leesboek, daar is het e-book voor bestemd. Daarnaast komen we 4 keer live via de Stories op Instagram bij elkaar voor een Q & A (data worden nog doorgegeven), als je daar behoefte aan hebt. Zie deze cursus als jouw mentale powerbooster om weer uit die dip te komen, door iedere dag ‘bezig te zijn met deze cursus’. In totaal ben je (inclusief de bonus) ongeveer 1,5 uur bezig. Ik adviseer je om dit in kleine stapjes te doen, dus niet alles kijken op 1 dag.

INBEGREPEN

  • 1 maand toegang tot de 8 video-lessen van de cursus (ja er zit een deadline op deze cursus, anders zou het zijn doel voorbij schieten;)
  • 4 x een live sparring- groepssessie, waarin ruimte is voor individuele vragen/issues/stuckness etc.
  • werkboek met info en opdrachten

 

Indien je nog meer wilt weten, lees dan verder!

De basis van de Instagram cursus:

Deze scriptiedip Instagram cursus is gebaseerd op het onlangs verschenen e-book Scriptiedip -naar een scriptie master mindset in 7 stappen. 

In dit e-book beschrijf ik 7 stappen om grip te krijgen op je dip en om je scriptie te ‘un-stucken’. 

Hieronder vind je een overzicht uit het Instagram werkboek. 

Indien je werkelijk geen letter meer op papier kunt verdragen en het liefste ‘luistert’ naar info, is deze cursus dè manier om grip te krijgen op je dip.Dus ben je juist wel een lezer, scroll dan door voor het e-book!  

KUN JE NIET WACHTEN &

LEES JE LIEVER?

KOOP DAN HET E-BOOK, WAAROP DE CURSUS IS GEBASEERD!

VOOR ANDROID/KOBO READERS KLIK HIER

 

VOOR IPHONES/IPADS/MAC: ga naar je Apple Ibooks en koop ‘m daar

EHBO voor je scriptiedip

 1. Zet een stap terug. Letterlijk en figuurlijk: ga het groen in, naar buiten toe. 

2. Ga diep ademhalen. Blijf bij jezelf en sla niet op hol. 

3. Indien je zo de teringhekel hebt gekregen of gek wordt van alle piekergedachteno: imagineer je eigen ‘safe place’ : maak een mentaal plaatje van een plek waar jij een veilig, rustgevend gevoel bij krijgt. Een voorbeeld: de oceaan, een bergtop waar je het geheel overziet, een waterval…Ik laat het over aan jouw verbeelding

4. Geef jezelf een PowerTalk: YES jij kan het, alles kun jij.

Maar als dit niet volstaat….lees dan verder! 

 

When life gives you scriptie lemons…

Als je vastzit met je scriptie, dan is er maar één ding erger dan aan je scriptie denken: weten dat je weer moet beginnen. En dat doe je dus niet. Weer een dag uitstellen en schuldgevoel.

Dan kun je twee dingen doen. In een dip blijven zitten óf er daadwerkelijk wat aan gaan doen. En dat betekent die grote zure citroen in partjes gaan opdelen zodat je gaat zien dat die best te ‘behapstukken’ is. Gewoon even doorbijten. En dat doen we samen. ‘

Waarom kan ik jou helpen?

 Ik weet wat je doormaakt. Als mr. dr. heb ik jarenlange ervaring in het ‘uitzitten’ en doorkomen van lange termijn (onderzoek)projecten. En uiteraard heb ik ‘mijn share’ of dips wel gehad. Daardoor weet ik als geen ander

a) hoe het voelt en

b) wat er wel en niet werkt om uit jouw scriptiedip te komen.  

c) wat er moet gebeuren als je ‘tegen een dip aan zit en door de bomen het bos niet meer ziet 

 

 

2 jaar vastzitten met je scriptie…

Imre (Communicatie, Fontys Hogeschool) kwam na een voorspoedig verlopen afstudeerstage vast te zitten met z’n #scriptie. Twee jaar lang.

In maart 2018 kwam hij bij mij, als een  ‘last resort’- poging om nog vóór de zomervakantie af te studeren. Hij zag door de bomen het bos niet meer, had een motivatie van -100: “Tsja, hoe dat voelde, die stilstand? Op het station zitten en kijken naar de trein die iedere keer voorbij komt en dan toch nìet instappen. Alles en iedereen rijdt voorbij, alles en iedereen gaat verder, behalve ik.”

Een deadline van 4 maanden om zijn scriptie èn nog twee essays in te leveren. Het was wel een missie, gezien de achtergrond. Ik zei: “Ik kan je niets beloven, maar ik ga ervoor, als jij er ook voor gaat.”

Dat begon met eerlijke gesprekken over zijn #mindset. Daarna begonnen we met ‘micro-movements’, nano style:

Imre: “Jij zei: ‘OK, weet je wat…we beginnen met een half uur per dag. Denk je dat dat gaat lukken?’ dat was na ZO lang stilstaan te doen, ik dacht…ja, natuurlijk! Je gaf geen oordeel en je maakte het makkelijk, met al die mini-stappen. Het werd ook veel minder zwaar; zelfs lichter in mijn hoofd.”

 

Ik had er vertrouwen in dat Imre juist op déze manier weer de flow terug kreeg. En ja…eind augustus 2018 studeerde hij af, dat heeft ie toch maar mooi geflikt! Van #uitstel komt geen afstel!

Foto: Foto Annne www.fotoanne.nl 

Andere studenten over Karin

Karin is een echt ‘mensenmens’. Ze heeft me geholpen met het schrijven van een research proposal. Ze is iemand met kennis van zaken. Top!

Thijs, Tilburg University.

 

Het was heel fijn dat ik samen met Karin mijn ideeën kon vertalen naar papier. Ze begreep waar mijn blokkades zaten. Gedurende de sessies kreeg ik overzicht en structuur; dit hielp me om mijn scriptie te voltooien en af te studeren

Koen, Fontys Hogeschool

 

Karin zorgt voor een dosis energie, zelfvertrouwen en een duw in de goede richting. Na 1 gesprek al, had ik alle vertrouwen in een positieve afronding van mijn scriptie. En dat is gelukt.

 

Bram, Politie Academie 

 

Foto: Foto Annne www.fotoanne.nl 

1-1 coaching 

Een scriptie booster is een sessie van 4 uur, waarbij we inzoomen op jouw dip en stuckness. Voorafgaand krijg je een coach call, zodat ik al wat meer inzicht heb in jou, je dip en je scriptie. De boosters kunnen offline, in Eindhoven plaatsvinden, of online via Skype of Zoom. 

Boek een mini sessie

Heb jij behoefte aan een power talk, of zit je met een concreet probleem waar je even over wilt sparren? Boek dan een mini sessie:

scriptieverhaal