Over Karin

Met SHINE is het mijn missie om jou (en jouw merk) als bezielde ondernemer, changemaker of inspirator met passie, purpose en power neer te zetten in een magische PRESENCE, voorzien van jouw unieke SHINE signatuur.

Story of my Life: long story short:)

Sprookjes & ballet 
De Story of my Life bracht me tot nu toe heel veel mooie, verrijkende avonturen.
Als kind was ik dol op sprookjes en ballet. Toen mijn moeder een boek voor me kocht met alle balletsprookjes (het Zwanenmeer, de Notenkraker etc) was ik verkocht…die prachtige prenten; ik kon erin verdrinken. Magie was voor mij vanzelfsprekend en ik zag het ook om me heen.

Schrijven 
Vanaf het moment dat ik leerde schrijven, schreef ik verhalen. Ook kreeg ik een dagboek; mijn inmiddels 459 journals;) zijn ware tools geworden om mijn innerlijke wereld en mijn WHYte verkennen. Het deed me beseffen dat groei niet luidruchtig is, maar reflectief. En een uitnodiging tot stilte.

Ph.D
Ondanks een rijk creatief en muzikaal leven koos ik uiteindelijk voor een studie Nederlands Recht (privaatrechtelijke afstudeerrichting – aansprakelijkheids- & verzekeringsrecht) aan Tilburg University.
Schrijven zat in mijn bloed en vanuit die passie koos ik voor het Ph.D traject; het schrijven van een dissertatie, teneinde de doctorsgraad te behalen. Op 9 januari 2009 mocht ik mijzelf mr. dr. noemen. Daarna werkte ik jarenlang in de advies- en onderzoekswereld in Den Haag en ook nog een jaar als post-doc.

Het Leven wil je een verhaal vertellen
Maar pas toen ik ècht ging luisteren naar het verhaal dat diep in mij geleefd wilde worden, herinnerde ik me weer de magie uit mijn jeugd. Mijn hart ligt bij verhalen. Bij creativiteit en verbeelding. Bij het Cheer Leaden van mensen en het achterhalen van hun WHY.

Fyra & Lumi 
Ik besloot mijn leven 180 graden om te gooien en ervoor te gaan. En dat was naast eng, donker, onzeker, vooral  een pad vol bezieling. In 2018 schreef en publiceerde ik een magisch, avontuurlijk kinderboek: Fyra & Lumi en de sterbron van Luminosa. In dit verhaal leert Fyra wat de kracht van haar eigen licht is. Dat kinderboek bleek een portaal te zijn naar meer verbeeldingskracht, meer bezieling.

De rode draad

Een trits aan (wetenschappelijke) juridische publicaties en een dissertatie over de behoeften van getroffenen van rampen, een mental coaching e-boek voor studenten in een scriptiedip èn een magisch verhaal over een vuurvliegje en een wezentje van een lichtgevende planeet….ze kennen één gemeenschappelijke noemer: ik geloof in de kracht van het ontdekken van je WHY èn in empowerment: je hebt altijd de kracht in je om te groeien.

SHINE
Van een vuurvliegje naar SHINE: er zit een rode draad in:) Want waar kan creativiteit, verbeeldingskracht en Cheer-leading beter tot haar recht komen, dan in het helpen van mensen en merken om te SHINEN?
Als SHINE ‘magician’  haal ik samen met jou jouw magie & essentie naar boven en zetten we deze om in een krachtige Presence vol passie, Purpose en Power, zodat jouw SHINE vooruit reist en betovert, noch voor ze jou hebben gezien:)

Karin Ammerlaan quote