Over Karin 

Long (Life) Story short

Als kind  hield ik van het podium, daarna wilde ik diep graven & onderzoeken, maar ook creatief denken. Ik ontwikkelde een nieuwsgierigheid en passie voor de drijfveren & belangen van mensen. Daarna ontdekte ik de magie van verhalen in woord en beeld. Het heeft me heel veel mooie avonturen gebracht, waaronder een dissertatie aan Tilburg University (Na de Ramp de rol van de overheid bij de afwikkeling van rampschade vanuit een belangenperspectief van de slachtoffers, Celsus: 2009), mijn kinderboek Fyra & Lumi en een e-book voor bachelor en master studenten met een Scriptiedip

Mijn recept voor een rijk en veelzijdig leven? Blijf nieuwsgierig naar jezelf, naar de wereld. Daag jeelf continu uit om je ook te ontwikkelen in verschillende richtingen. Zet jezelf vooral niet vast in 1 box. We zijn gemaakt om te groeien!

Ook zie ik humor als een leidend beginsel: het is een cruciale ijsbreker in de verbinding tussen mensen. Ludwig Wittgenstein verwoordde het prachtig: Humor is not a mood, but a way of looking at the world.

Ballet, schrijven en filosofie

Als kind was ik dol op zowel klassiek als jazz ballet, “Kinderen voor Kinderen shows” bedenken en uitvoeren, of verhalen schrijven.

Toen ik het boek De Wereld van Sofie (Jostein Gaarder)  van mijn ouders kreeg,  raakte ik gefascineerd door de essentie van filosofie: de wijsheid zit ‘m in de (juiste) vragen stellen. Ik ontwikkelde een onbegrensde nieuwsgierigheid en liefde voor mensen, hun drijfveren, de wereld en alles in het universum. En die is nooit meer verdwenen:)

Rechten, Ph.D & consultancy

Ondanks een rijk muzikaal, creatief en dansend leven, koos ik uiteindelijk voor een studie Nederlands Recht, gevolgd door een promotie aan diezelfde alma mater (Tilburg University). Mijn dissertatie ging over normale mensen, die een abnormale gebeurtenis meemaken (een ramp) en wat kan o.a. het recht aan deze mensen bieden, wanneer we kijken naar de belangen van slachtoffers van rapen? Dit onderzoek bevond zich op het snijvlak van victimologie, bestuurskunde en het aansprakelijkheidsrecht. 

Daarna volgden diverse functies in onderzoek en consultancy, in de wereld van veiligheid, bestuur en recht. Ik heb gedurende deze jaren honderden mensen mogen interviewen voor de projecten en onderzoeken die ik samen met  multidisciplinaire teams mocht verrichten. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Wat me is bij gebleven: ieder mens heeft niet alleen een uniek potentieel, expertise en talent, maar ook een prachtig verhaal.

Veiligheid, vuurvliegjes & scriptiedips

Na mijn jarenlange ervaring in de wereld van bestuur, recht en veiligheid, wilde ik een creatieve droom verwezenlijken: het schrijven van een avontuurlijk en magisch kinderboek. Dat werd Fyra en Lumi– de sterbron van Luminosa. Ook vond ik een manier om mijn jarenlange onderzoekservaring te gebruiken, door studenten met een scriptiedip te helpen. Het resulteerde in een derde boek (e-book only): Grip op je Scriptiedip: naar een scriptie master mindset in 7 stappen.

Personal Branding & Vision-eering

Mijn “spark” ligt bij mensen & hun unieke blend: het geheel van jouw energie, kennis, talenten/skills, persoonlijkheid & je verhaal.  Wanneer deze samenkomen, ontstaat er magie!

Ik geloof er heilig in dat iedereen een boeiend verhaal heeft en genoeg magie in zich draagt om die unieke sprankels te verspreiden in de wereld.

Het is mijn missie om jou/jullie te helpen om authentieke, betekenisvolle en sprankelende (persoonlijke) merken te bouwen. 

Publicaties & media

scriptiedip cover

Leer hoe je van jouw zure scriptie-citroen micro partjes maakt en afstudeert!

Zit jij in een scriptiedip? En weet je niet waar je de motivatie en energie vandaan moet halen om je scriptie weer op te pakken? Deze mental coaching gids helpt jou met een energieke,  hands-on approach om weer grip te krijgen op je dip! Met deze methode leer je je mindset zó te veranderen, dat jij alle power krijgt om af te studeren!

SHINE Karin Ammerlaan

Een magisch en spannend verhaal met diepgang & humor

Het vuurvliegje Fyra wordt gepest, omdat ze geen licht kan geven. Op het vuurdoopexamen faalt ze, maar Fyra neemt het besluit om haar eigen weg te gaan.

Ze ontmoet Lumi, een lichtwezentje van de planeet Luminosa. Samen stappen ze in zijn ‘Spees-Sjeezer’ en maken een reis door het universum. Ze buitelen van het ene avontuur in het andere en krijgen uiteindelijk te maken met duistere Arkons die de sterbron dreigen te vernietigen.

Tijdens deze reis ziet Fyra dat haar eigen planeet maar een heel klein onderdeel is van dat grote universum. Ze maakt kennis met bewoners van andere planeten. Zo leert ze van de sterrenfeeën hoe ze haar angst kan omzetten in positieve energie, door haar hart en haar verbeeldingskracht te gebruiken. Bovendien leert ze dat er ook moed en doorzettingsvermogen nodig zijn om het avontuur te ‘voltooien’. 

N.B. Het boek bevat een aantal mooie thema’s die ook geschikt zijn om in een groep (bv. op school) te gebruiken: pesten, bang zijn, positieve en negatieve energie, vriendschap, moed, verbeeldingskracht.

De sprookjesachtige, pastelkleurige illustraties bieden voldoende ruimte voor eigen fantasie. Door het prettige lettertype en de ruime opzet is het boek ook goed leesbaar voor kinderen met dyslexie. Het boek is vernieuwend en eigentijds in taalgebruik.

Auteur: Karin Ammerlaan
Illustraties: Ramona Treffers
Uitgever: Imaginosa – Nederland
ISBN 978-90-828992-0-7
Hardcover, gebonden, zijdeglans pagina’s, leeslint.
104 pagina’s
Geschikt voor kleine en grote mensen vanaf ongeveer 9 jaar.

Prijs: € 21,60

Dit boek is in Nederland gerecenseerd door NBD Biblion en aangekocht voor alle bibliotheken in Nederland.

 

dissertatie karinammerlaan

Na de Ramp – dissertatie Tilburg University

Wat gebeurt er met mensen na een ramp? Wat weten we over de drijfveren en behoeften van slachtoffers? Welke rol speelt de overheid (en kan de overheid spelen in de nasleep na een ramp en de vervulling van deze behoeften?) En wat kan ons recht daarmee?

De overheid is door de jaren heen een zeer belangrijke rol gaan spelen bij de (schade-) afwikkeling van rampen. Zij draagt niet alleen de politieke verantwoordelijkheid voor de rampenbestrijding, maar is zich sinds de Bijlmerramp (1994) tevens het financiële en immateriële lot van de slachtoffers gaan aantrekken.
In dit boek wordt de rol van de overheid bij de afwikkeling van de rampen bestudeerd, bezien vanuit het belangenperspectief van de slachtoffers. Daarom begint het boek met een zoektocht naar de belangen van de slachtoffers: welke belangen kennen zij? Zijn dan enkel financiële belangen? Vervolgens analyseert de auteur de rol van de overheid in drie typen van betrokkenheid: als civielrechtelijke aansprakelijk gesteld partij, als verschaffer van ad hoc tegemoetkomingen na een ramp en als politiek-bestuurlijk verantwoordelijke voor de gevolgen van de ramp en de nazorg. De centrale vraagstelling luidt of de overheid de belangen van slachtoffers kan dienen. Dit boek is relevant voor zowel de sociale als de juridische praktijk en wetenschap.

Gepubliceerd door Celsus Juridische Uitgeverij

Don’t be scared to present the real you to the world, authenticity is at the heart of success.