Over Karin

Indruk en invloed bereik je niet door hard te schreeuwen, maar door het verschil te maken: en dat doe je, door een authentiek en krachtig verhaal te vertellen in woord en beeld.  Karin verstaat niet alleen de kunst van presentatie en  storytelling, maar ook die van de inhoud.

karinammerlaan.com

Een onconventioneel pad

Als kind  hield ik van het podium, daarna wilde ik diep graven & onderzoeken, maar ook creatief denken. Ik ontwikkelde een nieuwsgierigheid en passie voor de drijfveren & belangen van mensen.

Dat bracht me gedurende mijn rechtenstudie al op een fascinatie voor het verhaal achter het recht: waarom zoeken mensen het recht op? wat willen ze bereiken? Het heeft me heel veel mooie avonturen gebracht, waaronder een master en een Ph.D aan Tilburg University (Na de Ramp– de rol van de overheid bij de afwikkeling van rampschade vanuit een belangenperspectief van de slachtoffers, Celsus: 2009), mooie onderzoeken en een research fellowship aan het Intervict Instituut.

Welk verhaal  wil ik vertellen en uitdragen?

Na een carrière in onderzoek en advies, besloot ik het roer om te gooien en mijzelf ook creatief te gaan ontwikkelen. In 2018 bracht ik mijn kinderboek uit, een magisch verhaal over een vuurvliegje en een wezentje van een andere planeet: Fyra & Lumi – de sterbron van Luminosa.

Tegelijkertijd had ik er veel plezier in om studenten te coachen met een scriptiedip. Voor hen bracht ik in 2019 het e-book voor bachelor- en master studenten, Grip op je  Scriptiedip.

Storytelling als tool 

“Mensen neerzetten op een authentieke, krachtige en inspirerende wijze, waarbij ze zélf ook overtuigd raken van wat ze te bieden hebben: niet alleen hun kennis, maar de gehele mix aan talent, persoonlijkheid en potentieel.”

Dat is mijn passie en plezier. In mijn werk gebruik ik de kracht van storytelling om jou en jouw expertise neer te zetten op een krachtige en authentieke manier.

Wanneer je in staat bent om anderen te verbinden met jouw verhaal en datgene wat je doet, zorg je ook voor betrokkenheid, inspiratie en nieuwsgierigheid ‘naar meer van jou.’ En dat begint uiteraard met het kennen en doorgronden van jouw eigen verhaal.

Door een combinatie van (visuele) storytelling en creatief denken, help ik klanten om zichzelf en hun verhaal in de spotlight te zetten. Of ik nu werk met individuen die hun persoonlijke en professionele verhaal willen verkennen, of organisaties die hun (merk) verhaal willen definiëren, dan wel creëeren:  ieder project benader ik met een mix van strategisch – en creatief – inzicht en uiteraard met een dosis humor, empathie en intuitie.

Heel graag maak ik kennis met jou, je verhaal en expertise!

Auteur van o.a.:

  • Grip op je Scriptiedip (2010)
  • Fyra & Lumi -de sterbron van Luminosa (2018)
  • Na de Ramp: de (schade-) afwikkeling van rampen vanuit een belangenperspectief van de slachtoffers (dissertatie Tilburg University, 2009), Uitgeverij Celsus.

Ph.D & Master in law

  • Doctoraat Nederlands Recht (2009)
  • Master Nederlands recht (2003)

waar ik in geloof:

wanneer jij je verhaal niet vertelt, vertelt een ander jouw verhaal

Neem zelf de regie door te vertellen wie je bent, waar je in gelooft, wat jou inspireert en waar jij het verschil mee maakt. 

Excellence, but not too serious

Toewijding, commitment en inzet zijn de basis voor het behalen van welk doel dan ook. Wees serieus in wat je wilt neerzetten, maar neem in het proces jezelf niet al te serieus. Laat plezier in je werk een grondbeginsel zijn en bekijk jezelf en het leven met een gezonde dosis humor!

creativiteit en innovatie maken de inhoud beter 

In kennisgerelateerde functies vergeten we nogal eens om uit ons rationele hoofd te stappen en met een creatieve blik te kijken naar onszelf en naar wat we doen. En dat is jammer, want juist creativiteit en verbeeldingskracht zijn de motor achter innovatie en groei. Daarom krijgen deze twee een prominente plek in mijn trajecten en sessies.

Wat is de essentie? Waar gaat het om?

Wanneer iets geen betekenis heeft voor jou, of voor een ander, kun je er beter mee stoppen. Want datgene waar het om gaat, de essentie, moet voor jou duidelijk zijn. Is dat nog niet het geval, blijf jezelf de belangrijkste vraag stellen: waarom doet dit ertoe? Wat maakt het betekenisvol? 

Links

Over Karin

Aanbod

Copyright © 2024 Karin Ammerlaan, Ph.D. All Rights Reserved.