aanbod

VOOR promovendi

 

Promoveren is geestelijke topsport: je bent een intellectuele atleet, op weg naar je eerste goud!

phd karin ammerlaan

Help, ik mag gaan promoveren!

De kers op de slagroomtaart, zo zou jouw grote promotieplechtigheid moeten voelen: eindelijk is het zo ver, je gaat promoveren: Bye bye jaren van bloed, zweet en tranen!

En toch…kan die zo gedroomde en behaalde eindzege voelen als een knoop in je maag. De podiumvrees en spreekangst klapperen om je oren. Het angstzweet breekt je uit.  Wat moet je doen als je  ontzettend op ziet tegen jouw lekenpraatje & openbare verdediging?

  EHBO

  Het is ontzettend jammer als deze dag wordt opgeslokt door jouw zenuwen – en podiumvrees -. Geen paniek, hier is wat EHBO: 

   BLIJF ADEMHALEN

   1. First things first: blijf adem halen en blijf goed ademhalen:) Indien je wat oefeningen wilt doen:  

    LAAT ZENUWEN ER GEWOON ZIJN. 

    We zijn geneigd om zoveel weerstand te bieden aan zenuwen, omdat we vinden “dat die er niet mogen zijn”.  Maar juist die weerstand zorgt vaak voor nòg meer stress. Dus mijn tweede tip: laat je zenuwen er zijn: nodig ze uit en deel ze met anderen. Andere optie: ga er letterlijk en figuurlijk mee dansen! Het kan A) voor hilariteit zorgen, omdat je weer even aan je fantastische dansprestaties van wereldklasse wordt herinnerd;) en/of B) het zorgt ervoor dat je je lijf gebruikt, waarmee je uit je hoofd komt. 

    KOESTER EEN GROWTH MINDSET

    Professor Carol Dweck deed onderzoek naar het belang van een growth mindset, ofwel: een mindset die er gericht op is, om te leren en waarbij je weet dat het maken van fouten juist bijdraagt aan het leervermogen, in plaats van dat je dit moet zien als een afstraffing. In relatie tot jouw promotietraject en aanstaande promotieplechtigheid betekent dit dat je beseft dat groeien het equivalent is van leren.

    Je hoeft – noch je proefschrift, noch je presentatie – in één keer perfect af te hebben, of in no time alle vragen keer in één prachtige volzin een vraag te kunnen pareren op jouw verdediging.

    Professor Dweck spreekt van de power of ‘yet’: I can’t do it YET. Geef jezelf ruimte om fouten te maken, om te leren. Fouten maken en dingen niet weten is geen brevet van onvermogen, maar een bewijs van groei: zijn we niet allemaal een (meester) work in progress?:)

    ZOEK HULP

    Uit eigen ervaring weet ik hoe ‘killing’ (de aanloop naar) een promotieplechtigheid kan zijn. Maar deel je emoties: het is alleen maar een teken van kracht om hier hulp bij te zoeken. Iemand die jou kan laten ervaren  dat het vooral ook een vrolijke en grootse dag is, die je vreugdevol mag be-leven en ervaren!

    Coaching, sparring & training

    Ook ik kan jou zowel inhoudelijk, als qua presentaties-kills bijstaan in het proces.  Wat ik doe? Moeilijke dingen makkelijk maken. En leuker! We gaan niet alleen in op de inhoudelijke voorbereiding van de formele verdediging, maar ook met je presentatie (lekenpraatje) en we gaan actief aan de slag met het visualiseren van jouw dag.  Op dit alles gooien we een flinke scheut humor. Want we moeten het vooral niet moeilijker en troostelozer maken, toch!;)

    over karin

    “Met promotie-onderzoek bezig zijn, is geestelijke topsport bedrijven”, zo luidt mijn adagium. Als gepromoveerd jurist weet ik wat academia /de onderzoekswereld inhoudt, maar in 2018 besloot ik het roer om te gooien naar een authentieker, creatiever en expressiever leven. Ik schreef een kinderboek en een boek voor studenten in een scriptiedip. Nu help ik mensen om zichzelf te laten zien: in presentatie en in presence op bijvoorbeeld social media. Daarbij help ik ook bij het praktische gedeelte: website design creeëren, copywriting & vormgeving. Ook creeer ik digital art, wat de visual storytelling weer ten goede komt.

    Mijn “specialiteit van het huis” is om moeilijke, zware en spannende dingen makkelijker en leuker te maken. Natuurlijk is een promotietraject (en een promotieplechtigheid) een serieuze en formele aangelegenheid. Hier ga ik ook consciëntieus mee om; en naast de kennis en kunde kan dat eveneens met een flinke dosis humor en plezier!

    WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN:

    1-1 PHD plechtigheid VOORBEREIDINGS- TRAJECT

    Wat we gaan doen: je dumpt al je zorgen en zenuwen bij mij en we gaan er samen wat van maken: voorbereiden, trainen en jou klaarstomen, zodat jij met plezier kunt  stralen op jouw grote dag!

    • Check in: waar loop je tegenaan? Wat vind je lastig? Waar wens je (extra) hulp bij?
    • Samen een strategie + plan bedenken hoe we jouw promotieplechtigheid gaan aanvliegen;
    • Van jouw lekenpraatje/presentatie vooraf een boeiende ‘Ted Talk’ maken, die je later ook nog kunt inzetten;
    • In co-creatie een visueel pakkende presentatie creëeren, die recht doet aan jou en je onderzoek;
    • Een inhoudelijke diepte sessie met een inventarisatie van alle mogelijke vragen tijdens de verdediging
    • Een structuur opstellen voor de beantwoording van vragen 
    • Videotraining: oefenen, oefenen, oefenen (met video-opname) met feedback. 

    Wat je krijgt:

    • Acht sessies van 2,5 uur (offline en online), waaronder video-training-sessies;
    • Een custom made, visueel pakkende keynote presentatie;
    • Ongoing what’s app support 

    Investering: € 2200,- ex. BTW  (betalen in termijnen is mogelijk)

    1-1 losse sessie

    Zit je met een specifiek probleem? Of wil je gewoon 1 sessie om te sparren en te oefenen? Uiteraard kan dat ook! Ik werk met sessies van 3 uur, zodat we er ook de tijd voor kunnen nemen.

    Een losse sessie bedraagt offline € 375,- euro ex BTW en via Zoom € 275,- euro ex BTW.

    1-1 PHD proefschrift dip: SPARRING & MOTIVATIE

    De welbekende proefschriftdip… Ik heb er meerdere gekend, gedurende mijn traject. Soms helpt het om met iemand te praten die er met gezonde afstand naar kan kijken en je tegelijkertijd de (creatieve) energie en helderheid kan geven, waar je naar op zoek bent, zodat je weer grip op je proefschrift dip krijgt. Ik bereid mij inhoudelijk voor op jouw proefschrift en/of de stukken die je wilt bespreken.  Waarom zou je kiezen voor een motivatie- en sparringpakket? 

    • Indien je vastzit met schrijven en je hebt iemand nodig die ver genoeg van je onderzoek afstaat, maar tegelijkertijd de vragen kan stellen die jou verder kunnen brengen;
    • Wanneer je behoefte hebt aan een motivational talk;
    • Indien je specifiek over een thema wilt sparren voor een creatieve blik en helderheid.

    MAANDPAKKET:

    • Vier maal 60 minuten telefonische sparring en coaching 
    • Voorbereiding en email support met na iedere sessie een gespreksverslag.

    PRIJZEN

    Telefonisch:  € 650,- ex. BTW  per maand

    Op locatie:  875,- euro per maand (op locatie): deze bijeenkomsten kunnen ook gebundeld worden in 2x 2 uur.  

    Losse telefonische sessie 120 minuten inclusief voorbereiding en gespreksverslag met feedback: € 325,- euro ex. BTW. 

    phd presentatie &- training & workshops

    Tijdens deze 3 ur durende training en/of workshops ga jij zelf gericht aan de slag met jouw presentatie en verdediging. We focussen op de kernelementen:

    • Presence
    • Inhoud
    • Publiek

    Deze training/workshop duurt 4 uur en kan ook geboekt worden door organisaties/universiteiten zelf.

    Investering is afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem contact op voor meer informatie. karin@karinammerlaan.com

    Testimonials:

    Ik kwam bij Karin met een vage hulpvraag, een vol hoofd en een drukke agenda. Ik mocht gaan promoveren, maar daar zag ik als  een berg tegenop. Karin had ik jaren geleden ontmoet bij een symposium en ik wist dat als íemand mij kon helpen, zij het zou zijn. En ik had gelijk: dankzij haar support heb ik mijn verwachtingen overtroffen!

    Karin gaf mij meteen het gevoel dat het allemaal goed zou komen. De eerste sessie begon met een braindump. Door Karins empathische houding voelde ik mij vrij om alles te delen waar ik mee worstelde en wat mijn ‘killer presentatie’ in de weg stond. Hoe gek/ serieus, klein/ groot zorgen ook waren; Karin begreep mij. Inhoudelijk kregen we samen mijn verhaal duidelijk en het feit dat Karin sterk is in beelden en metaforen hielp mij daar enorm bij. Naast coach was Karin ook mijn grootste fan en cheerleader. Ze gaf mij het vertrouwen om écht achter mijn verhaal te gaan staan en het te ownen. Karin weet waar ze het over heeft en met haar humor maakte ze ons sessies vooral ook heel gezellig. Haar flexibiliteit maakte dat ik ondanks een volle agenda tóch goed voorbereid kon zijn.

     Lieve Karin, bedankt voor al je hulp, (off-topic)adviezen, visuals en onverwachte berichtjes!

    Wendy Wesseling, Ph.D

    Onderzoeker

    Wil je meer weten? 

    Leuk om te connecten! Dat kan via Linkedin of Instagram en natuurlijk ook via mail: karin@karinammerlaan.com