Publicaties &

in de media

Wat hebben (wetenschappelijke) juridische publicaties, een dissertatie over de behoeften van getroffenen van rampen, een mental coaching e-boek voor studenten in een scriptiedip èn een magisch verhaal over een vuurvliegje en een wezentje van een lichtgevende planeet gemeen…?

Op het eerste gezicht niet veel:) Maar, de “gemeenschappelijke deler ” is de auteur. En dat ben ik. Laat het juist een inspiratie voor je zijn  om jezelf te blijven ontwikkelen, in welke richting ook.

En ten tweede hebben al die publicaties gemeen, dat ze gaan over behoeften, drijfveren, en  over jouw WHY. Over de kracht van empowerment: getroffenen die veerkrachtiger kunnen worden, als we hun behoeften en drijfveren serieus gaan nemen. Studenten die hun eigen mindset kunnen veranderen, zodat ze uit hun scriptiedip kunnen komen. En Fyra, die leert luisteren naar wat haar hart eigenlijk wil. En er dan achter komt dat daarin haar grootste power verborgen zit:)

FYRA & LUMI – DE STERBRON VAN LUMINOSA

SHINE Karin Ammerlaan

Een magisch, spannend verhaal met diepgang!

Het vuurvliegje Fyra wordt gepest, omdat ze geen licht kan geven. Op het vuurdoopexamen faalt ze, maar Fyra neemt het besluit om haar eigen weg te gaan. Ze ontmoet Lumi, een lichtwezentje van de planeet Luminosa. Samen stappen ze in zijn ‘Spees-Sjeezer’ en maken een reis door het universum. Ze buitelen van het ene avontuur in het andere, krijgen te maken met Arkons en een zwart gat.

Tijdens deze reis ziet Fyra dat haar eigen planeet maar een heel klein onderdeel is van dat grote universum. Ze maakt kennis met bewoners van andere planeten. Zo leert ze van de sterrenfeeën hoe ze haar angst kan omzetten in positieve energie, door haar hart en haar verbeeldingskracht te gebruiken.

Het zijn spannende avonturen en er is moed en doorzetting voor nodig om er heelhuids doorheen te komen. Toch heeft deze reis een heel mooi resultaat: door haar pad te gaan, wordt het licht (wat iedereen in zich heeft) zichtbaar; ook voor  Fyra: ze straalt!

N.B. Het boek bevat een aantal mooie thema’s die ook geschikt zijn om in een groep (bv. op school) te gebruiken: pesten, bang zijn, positieve en negatieve energie, spiritualiteit, licht en vriendschap, moed, verbeeldingskracht.

De sprookjesachtige, pastelkleurige illustraties bieden voldoende ruimte voor eigen fantasie. Door het prettige lettertype en de ruime opzet is het boek ook goed leesbaar voor kinderen met dyslexie. Het boek is vernieuwend en eigentijds in taalgebruik.

Auteur: Karin Ammerlaan
Illustraties: Ramona Treffers
Uitgever: Imaginosa – Nederland
ISBN 978-90-828992-0-7
Hardcover, gebonden, zijdeglans pagina’s, leeslint.
104 pagina’s
Geschikt voor kleine en grote mensen vanaf ongeveer 9 jaar.

Prijs: € 21,60

Dit boek is in Nederland gerecenseerd door NBD Biblion en aangekocht voor alle bibliotheken in Nederland.

 

scriptiedip cover

Leer hoe je van jouw zure scriptie-citroen micro partjes maakt en afstudeert!

Zit jij in een scriptiedip? En weet je niet waar je de motivatie en energie vandaan moet halen om je scriptie weer op te pakken? Deze mental coaching gids helpt jou met een energieke,  hands-on approach om weer grip te krijgen op je dip! Met deze methode leer je je mindset zó te veranderen, dat jij alle power krijgt om af te studeren!

dissertatie karinammerlaan

Promotie mr. dr. V.C. (Karin) Ammerlaan: Na de Ramp – dissertatie Tilburg University

Na de ramp: welke drijfveren en behoeften hebben slachtoffers eigenlijk?

De overheid is door de jaren heen een zeer belangrijke rol gaan spelen bij de (schade-)afwikkeling van rampen. Zij draagt niet alleen de politieke verantwoordelijkheid voor de rampenbestrijding, maar is zich sinds de Bijlmerramp (1994) tevens het financiële en immateriële lot van de slachtoffers gaan aantrekken.
In dit boek wordt de rol van de overheid bij de afwikkeling van de rampen bestudeerd, bezien vanuit het belangenperspectief van de slachtoffers. Daarom begint het boek met een zoektocht naar de belangen van de slachtoffers: welke belangen kennen zij? Zijn dan enkel financiële belangen? Vervolgens analyseert de auteur de rol van de overheid in drie typen van betrokkenheid: als civielrechtelijke aansprakelijk gesteld partij, als verschaffer van ad hoc tegemoetkomingen na een ramp en als politiek-bestuurlijk verantwoordelijke voor de gevolgen van de ramp en de nazorg. De centrale vraagstelling luidt of de overheid de belangen van slachtoffers kan dienen. Dit boek is relevant voor zowel de sociale als de juridische praktijk en wetenschap.

Gepubliceerd door Celsus Juridische Uitgeverij

dissertatie karinammerlaan

Assisting victims of terrorism

Rianne Letschert, Karin Ammerlaan
Pages 215-266
dissertatie karinammerlaan

Overige publicaties

Voor een volledig overzicht, download hier de lijst in PDF