Foto Anne

“He-le-maal Klaar met jouw scriptiedip?

Als je vastzit met je scriptie, dan is er maar één ding erger dan aan je scriptie denken: weten dat je weer moet beginnen. En dat doe je dus niet. Weer een dag uitstellen en schuldgevoel.

Dan kun je twee dingen doen. In een dip blijven zitten óf er daadwerkelijk wat aan gaan doen…. Die beslissing is aan jou. Maar àls je ‘m maakt, dan ben ik er voor jou!

 Herken je deze signalen?

 • ik zie door de bomen het bos niet meer 
 • ik heb een motivatie van -100
 • iedere keer als ik me voorneem om te beginnen, blokkeer ik en raak ik weer afgeleid
 • iedere keer verzand ik weer in oeverloos uitstelgedrag
 • ik voel me onmachtig en schuldig, want ik wil zo niet door
  niemand weet hoe k.. het gaat en hoe alleen ik me in m’n eigen hoofd voel
 • ik walg van die scriptie, ik moet ervan kokhalzen
 • ik heb meer Netflix series gezien dan dat ik artikelen en boeken heb gelezen voor m’n scriptie.
 • ik weet gewoon niet HOE ik moet beginnen
 • ik heb de motivatie ook niet OM te beginnen
  mijn scriptie afronden klinkt dus als een mission impossible… 

EHBO is onderweg:  een unieke methode om jou weer uit je dip te krijgen!

scriptiedip cover

 

Uitstelgedrag

 Iedere keer neem je jezelf voor om te beginnen….maar het wil maar niet lukken: je vindt altijd wel weer een excuus om aan die scriptie te gaan zitten. En ondertussen tikken de dagen weg. De weken weg. De maanden weg…

Om buikpijn van te krijgen! En omdat je er dus flink de balen van hebt, wordt de weerzin alleen maar groter. Trust me: I know the feeling.

Verlang jij er ook naar om:

 • uit je scriptiedip te komen en in je scriptieflow?
 • niet meer met een knagend gevoel rond te lopen, omdat je scriptie continu in je hoofd rondzeurt?
 • rust en het euforische gevoel dat je jouw scriptie hebt ingeleverd?
 • de opluchting dat je je klus ein-de-lijk hebt geklaard?
 • dat je weet wanneer je legitiem mag fluimen en wanneer je even power-moves moet maken?

 

What you need is:

 • Een Cheer Leader op afstand;
 • Iemand die jouw Scriptiedip zelf heeft doorgemaakt en weet wat het is als je in een mentale dip zit;
 • Die weet wat het is als je je ontzettend schaamt voor je uitstelgedrag en tegen iedereen vertelt dat het “opzich prima gaat;
 • Een mental coach die jou naast een flinke dosis good vibes helderheid geeft en een plan terug naar flow.

Ben je geen lezer, maar luister je liever? En werk je graag met een werkboek?

Als je niks hebt met lezen, maar graag luistert en 'doet', dan is deze audiovisuele versie voor jou ideaal!
In 7 modules (ieder minder dan 12 minuten!) op Instagram TV (middelste icoontje op de account) praat ik jou weer moed in, schijnen we licht op je dip en gaan we in op je belangrijkste asset: je mindset. Maar uiteraard doen we dat stap voor stap, en we beginnen bij het begin, namelijk:

MODULE 1 BIJKOMEN. LICHT OP JE DIP EN JE ELLENDE

MODULE 2 ALLES OVER JE MINDSET

MODULE 3 OOG IN OOG MET JE UITSTELDEMONEN

MODULE 4 MOTIVATIE & FOCUS

MODULE 5 SCRIPTIEVAARDIGHEDEN

MODULE 6 UNSTUCK STRATEGIE

MODULE 7 CHECKS & BALANCES BONUS: VAN BEGELIJDING NAAR BEGELEIDING

INBEGREPEN: WERKBOEK DUUR: de cursus-video's op Instagram TV duren in totaal 75 minuten, met iedere dag een kwartiertje lezen/kijken/challenge maken/schrijven.

PRIJS: 17,50

I’ll show you the way

mr. dr. Karin Ammerlaan 

Als gepromoveerd jurist heb ik menig schrijfdip en mentale dip meegemaakt. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het was om die masterscriptie en dissertatie af te ronden en te verzanden in fluimen, uitstellen, SOGGEN to the max en na maanden nog geen letter op papier krijgen.

Na mijn promotie bundelde ik mijn kennis, opgedane onderzoeks- en schrijfvaardigheden bij elkaar en vooral: onderzocht ik zelf hoe ik uit mijn dip kwam.

Ik ging aan de slag als scriptiecoach en heb tientallen mensen met ernstige scriptieproblemen geholpen. Hieronder vind je een voorbeeld van iemand die 2 jaar met zijn scriptie stilstond en uiteindelijk netjes is afgestudeerd!

Al deze ervaring stopte ik in een e-book:

SCRIPTIEDIP: NAAR EEN SCRIPTIE MASTER MINDSET IN 7 STAPPEN

Want ik geloof erin dat jij alle power in je hebt om uit die dip te komen. En met vlag en wimpel gaat afstuderen!

 

Twee jaar stilstaan met je scriptie…een Mission Impossible?

Imre (Communicatie Management) kwam na een voorspoedig verlopen  afstudeerstage vast te zitten met z’n scriptie. Zo erg, dat dit al twee jaar duurde. Hij kwam bij mij met de vraag of ik hem nog zou kunnen helpen, als een soort van ‘last resort’ poging om toch af te studeren. 

Imre zag door de bomen het bos niet meer, had een motivatie van -100 en was continu ‘met van alles bezig, behalve je scriptie’. En als hij eens wilde beginnen, sloeg de klok alweer 15.00 en dan was het de moeite niet meer waard, vond hij: 

Tsja, hoe dat voelde, die stilstand? Op het station zitten of staan en kijken naar de trein die iedere keer voorbij komt en dan toch nìet instappen. Op het bankje blijven zitten. Of in een gunstig geval wel instappen, maar niet die eindbestemming halen. Dat vreet wel, die stilstand. Alles en iedereen rijdt voorbij, alles en iedereen gaat verder en ik zat maar op dat perron.”

 Imre: “Het was niet eens zozeer dat ik dacht: ik kan het niet, maar qua mindset zat ik echt aan de grond.”

Imres deadline was nog in datzelfde jaar (2018) vóór de zomervakantie zijn scriptie inleveren. Lastig, gezien de voorgeschiedenis en ook lastig gezien de tijd, het was al maart….Bovendien ging het niet alleen om zijn scriptie, maar ook om nog twee essays.

Ik weet nog dat ik tegen hem zei: “Je gaat het zèlf doen, ik ben geen scriptie ghostwriter. Ik kan je niks beloven, maar ìk ga ervoor, als jij er ook voor gaat.”

Dat was een deal. Het traject begon met een serie gesprekken over zijn mindset: Imres overtuigingen over zichzelf en zijn capaciteiten/vaardigheden en de houding tegenover zijn scriptie. Daarin was het van belang dat hij eerlijk, maar zonder oordeel, ging kijken naar zichzelf en zijn mindset. 

Met Imre sprak ik af om met een halfuurtje per dag te starten en dat langzaam op te voeren. Geen moment dacht ik dat hij dat niet zou doen, ik had er ook vertrouwen in dat ie juist op déze manier het ritme weer te pakken zou krijgen. Stap voor stap. En dat gebeurde: 

Imre:”Het kwam vooral omdat je me leerde om niet te oordelen en jij oordeelde niet, maar ik vond het zelf belangrijker worden om aan m’n scriptie te werken. Juist die heel kleine stapjes maakten dat het lichter werd in m’n hoofd. Het ging ook geleidelijk.” 

Eind augustus 2018 mocht een opgeluchte en blije Imre zijn diploma in ontvangst nemen. En daarom zeg ik tegen jou – ook uit eigen ervaring -: 

van uitstel komt géén afstel! 

Sneak peak uit GRIP op je SCRIPTIEDIP

In GRIP op je SCRIPTIEDIP gaan we in MICRO-MOVEMENTS aan de slag. Dit is een unieke methode om je uit jouw dip te krijgen! En wat ook helpt: dit boek is zo geschreven, dat het je niet nòg treuriger maakt, maar vanuit een positieve growth mindset:) 

STUDENTEN  OVER SCRIPTIEDIP / KARIN 

Grip op je Scriptiedip is precies de juiste benaming. Zoals je duidelijk uitlegt, snapt het boek dat het om een angstprobleem gaat en dat het aanleren van mentale vaardigheden de remedie vormt, i.p.v. schrijfvaardigheden of iets dergelijks. 

Dat is ook precies wat ik miste bij de cursus die destijds door de universiteit aangeboden werd, waarbij het alleen over theoretische of inhoudelijke zaken ging die ik al wist, en die het gevoel van ongeloof in mijzelf versterkten omdat er kennelijk van uit werd gegaan dat het probleem (bij iemand die al drie jaar lang voldoende essays schreef) op dat terrein lag.

‘Karin heeft mij uitstekend geholpen. Ze voelde precies aan waar mijn ‘belemmeringen’ zaten bij het schrijven van mijn scriptie. Haar ervaring als promovenda speelt hierbij een grote rol: ze heeft inzicht en overwicht. Dank je Karin!’

Maxie

“Karin heeft ons (duoscriptie) beiden goed geholpen om overzicht in de chaos te krijgen en ons gecoacht om onszelf echt bezig te gaan houden met de essentie. De bijeenkomsten waren bemoedigend en altijd to the point. We zijn beiden afgestudeerd!”

 

Bram & Huub - Politieacademie

“Karin heeft mij goed geholpen om de onderzoeksvraag scherp te stellen en vanuit hier in kleine stapjes te gaan werken. Ik zag er enorm tegenop, maar dankzij de coaching werd het overzichtelijk en viel het me uiteindelijk heel erg mee “

 

Koen - Fontys Hogeschool

Foto: Foto Anne www.fotoanne.nl

 

SCRIPTIEDIP in de MEDIA 

In februari 2020 verscheen er een artikel over SCRIPTEIDIP in het ED, dat je HIER kunt lezen!