UITSTELGEDRAG? ERNSTIGE MOTIVATIEPROBLEMEN?

Last van
een scriptiedip?

He-le-maal Klaar met jouw scriptiedip?

Als je vastzit met je scriptie, dan is er maar één ding erger dan aan je scriptie denken: weten dat je weer moet beginnen. En dat doe je dus niet. Weer een dag uitstellen en schuldgevoel.

Je kunt nu twee dingen doen. In een dip blijven zitten óf er daadwerkelijk wat aan gaan doen…. Die beslissing is aan jou. Maar indien je ervoor gaat, dan ben ik er voor jou!

Koop hier jouw

e-book

Herken je deze signalen?

 • ik zie door de bomen het bos niet meer
 • ik heb een motivatie van -100
 • iedere keer als ik me voorneem om te beginnen, blokkeer ik en raak ik weer afgeleid
 • iedere keer verzand ik weer in oeverloos uitstelgedrag
 • ik voel me onmachtig en schuldig, want ik wil zo niet door
  niemand weet hoe k.. het gaat en hoe alleen ik me in m’n eigen hoofd voel
 • ik walg van die scriptie, ik moet ervan kokhalzen
 • ik heb meer Netflix series gezien dan dat ik artikelen en boeken heb gelezen voor m’n scriptie.
 • ik weet gewoon niet HOE ik moet beginnen
 • ik heb de motivatie ook niet OM te beginnen
  mijn scriptie afronden klinkt dus als een mission impossible…

k

Uitstelgedrag

Iedere keer neem je jezelf voor om te beginnen….maar het wil maar niet lukken: je vindt altijd wel weer een excuus om aan die scriptie te gaan zitten. En ondertussen tikken de dagen weg. De weken weg. De maanden weg…

Om buikpijn van te krijgen! En omdat je er dus flink de balen van hebt, wordt de weerzin alleen maar groter. Trust me: I know the feeling.

Verlang jij er ook naar om...

 • Uit je scriptiedip te komen en in je scriptieflow?
 • niet meer met een knagend gevoel rond te lopen, omdat je scriptie continu in je hoofd rondzeurt?
 • Dat je weet wanneer je legitiem mag fluimen en wanneer je even power-moves moet maken?
 • Rust en het euforische gevoel dat je jouw scriptie hebt ingeleverd?
 • De opluchting dat je je klus ein-de-lijk hebt geklaard?

what you need is:

 • Een Cheer Leader op afstand;
 • Iemand die jouw Scriptiedip zelf heeft doorgemaakt en weet wat het is als je in een mentale dip zit;
 • Die weet wat het is als je je ontzettend schaamt voor je uitstelgedrag en tegen iedereen vertelt dat het “opzich prima gaat;
 • Een mental coach die jou naast een flinke dosis good vibes helderheid geeft en een plan terug naar flow.

GRIP OP JE SCRIPTIEDIP: LEES HET E-BOOK 

Grip op je scriptiedip
Dit boek kan je helpen om de draad weer op te pakken. Het gaat omen mentale benadering van een scriptiedip die blijkt te werken.
Als je vastzit met je scriptie en door de bomen het bos niet meer ziet, is uitstellen vaak het gevolg. En zo raak je steeds verder achterop.
Hoe doorbreek je dit, hoe kom je weer in je flow?
“De auteur, zelf afgestudeerd en gepromoveerd in de rechtsgeleerdheid, kent deze problematiek maar al te goed, zowel uit eigen ervaring als door haar werk als scriptie-coach.
Haar ervaringen leidden tot de ontwikkeling van deze methode waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van mentale vaardigheden om de draad weer op te kunnen pakken. In 7 stappen (of 7 dagen) wordt de stuckness doorbroken. Omdat het in kleine stapjes gaat, is het voor iedere student (zowel bachelor als master thesis) goed te doen.
Naast mindset training voor de dip wordt uiteraard ook een unstuck strategie gegeven om grip te krijgen op zowel de structuur als de inhoud van de scriptie. Het resultaat is grip op je dip èn op je scriptie. Het gaat lukken!”

Mission I’m Possible:

Imre (Communicatie Management) kwam na een voorspoedig verlopen  afstudeerstage vast te zitten met z’n scriptie. Zo erg, dat dit al twee jaar duurde. Hij kwam bij mij met de vraag of ik hem nog zou kunnen helpen, als een soort van ‘last resort’ poging om toch af te studeren. 

Imre zag door de bomen het bos niet meer, had een motivatie van -100 en was continu ‘met van alles bezig, behalve je scriptie’. En als hij eens wilde beginnen, sloeg de klok alweer 15.00 en dan was het de moeite niet meer waard, vond hij: 

Tsja, hoe dat voelde, die stilstand? Op het station zitten of staan en kijken naar de trein die iedere keer voorbij komt en dan toch nìet instappen. Op het bankje blijven zitten. Of in een gunstig geval wel instappen, maar niet die eindbestemming halen. Dat vreet wel, die stilstand. Alles en iedereen rijdt voorbij, alles en iedereen gaat verder en ik zat maar op dat perron.”

Imre: “Het was niet eens zozeer dat ik dacht: ik kan het niet, maar qua mindset zat ik echt aan de grond.”

Imres deadline was nog in datzelfde jaar (2018) vóór de zomervakantie zijn scriptie inleveren. Lastig, gezien de voorgeschiedenis en ook lastig gezien de tijd, het was al maart….Bovendien ging het niet alleen om zijn scriptie, maar ook om nog twee essays.

Ik weet nog dat ik tegen hem zei: “Je gaat het zèlf doen, ik ben geen scriptie ghostwriter. Ik kan je niks beloven, maar ìk ga ervoor, als jij er ook voor gaat.”

Dat was een deal. Het traject begon met een serie gesprekken over zijn mindset: Imres overtuigingen over zichzelf en zijn capaciteiten/vaardigheden en de houding tegenover zijn scriptie. Daarin was het van belang dat hij eerlijk, maar zonder oordeel, ging kijken naar zichzelf en zijn mindset. 

Met Imre sprak ik af om met een halfuurtje per dag te starten en dat langzaam op te voeren. Geen moment dacht ik dat hij dat niet zou doen, ik had er ook vertrouwen in dat ie juist op déze manier het ritme weer te pakken zou krijgen. Stap voor stap. En dat gebeurde: 

Imre:”Het kwam vooral omdat je me leerde om niet te oordelen en jij oordeelde niet, maar ik vond het zelf belangrijker worden om aan m’n scriptie te werken. Juist die heel kleine stapjes maakten dat het lichter werd in m’n hoofd. Het ging ook geleidelijk.” 

Eind augustus 2018 mocht een opgeluchte en blije Imre zijn diploma in ontvangst nemen. En daarom zeg ik tegen jou – ook uit eigen ervaring -: 

van uitstel komt géén afstel! 

Testimonials

Grip op je Scriptiedip is precies de juiste benaming. Zoals je duidelijk uitlegt, snapt het boek dat het om een angstprobleem gaat en dat het aanleren van mentale vaardigheden de remedie vormt, i.p.v. schrijfvaardigheden of iets dergelijks.

Dat is ook precies wat ik miste bij de cursus die destijds door de universiteit aangeboden werd, waarbij het alleen over theoretische of inhoudelijke zaken ging die ik al wist, en die het gevoel van ongeloof in mijzelf versterkten omdat er kennelijk van uit werd gegaan dat het probleem (bij iemand die al drie jaar lang voldoende essays schreef) op dat terrein lag.

‘Karin heeft mij uitstekend geholpen. Ze voelde precies aan waar mijn ‘belemmeringen’ zaten bij het schrijven van mijn scriptie. Haar ervaring als promovenda speelt hierbij een grote rol: ze heeft inzicht en overwicht. Dank je Karin!’

Maxie

“Karin heeft ons (duoscriptie) beiden goed geholpen om overzicht in de chaos te krijgen en ons gecoacht om onszelf echt bezig te gaan houden met de essentie. De bijeenkomsten waren bemoedigend en altijd to the point. We zijn beiden afgestudeerd!”

 

Bram & Huub - Politieacademie

“Karin heeft mij goed geholpen om de onderzoeksvraag scherp te stellen en vanuit hier in kleine stapjes te gaan werken. Ik zag er enorm tegenop, maar dankzij de coaching werd het overzichtelijk en viel het me uiteindelijk heel erg mee “

 

Koen - Fontys Hogeschool